Na letošnji rektorjev dan že 20. Čista desetka in brucovanje študentov UP

Kot vsako leto se bo tudi letošnji rektorjev dan, predavanja prosta sreda, 18. oktobra, začel s športno prireditvijo Čista desetka in končal z brucovanjem študentov Univerze na Primorskem.

Letošnja jesenska Čista desetka, ki jo organizira Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP) v sodelovanju s Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP), je že 20. zapovrstjo. Organizatorji ugotavljajo, da se v vseh teh letih športnih iger udeležilo že 10.000 študentov in vsak od njih je prispeval k tej pestri zgodbi. Želijo si, da bi nove generacije ohranile to tradicijo, da bi se zgodba nadaljevala in da bi se v njej našel vsak študent ali študentka.

Tekmovati je mogoče v desetih »disciplinah«: odbojka (mešane ekipe), košarka, futsal, kegljanje, namizni tenis (moška in ženska kategorija), pikado (moška in ženska kategorija), mini golf, briškola, študent ne jezi se (človek ne jezi se) in kalčeto (namizni nogomet).

Poskrbljeno bo za vse udeležence: brezplačen topli obrok, majica jubilejne 20. Čiste 10ke, animacija z DJ-em, športne igre in zabava. Vse to in še več se bo dogajalo v sredo, 18. oktobra, od 8. ure dalje v Areni Bonifika v Kopru.

Prijaviti se je mogoče tukaj ali na dan prireditve v Areni Bonifika. Za imetnike kartice Zdrava Zabava je prijava brezplačna. Prireditev je objavljena tudi kot dogodek na Facebooku. Več v izvirni novici ŠOUP.
Foto: ŠOUP.

Foto: ŠOUP.

ŠOUP tudi letos pripravlja največje brucovanje na Primorskem, tokrat prvič v soorganizaciji s Študentskim svetom Univerze na Primorskem (ŠSUP) in študentskimi sveti članic UP, ki skrbijo za interesne dejavnosti študentov na fakultetah.

Predsednik ŠOUP Nassim Djaba je ob tem dejal: »Vesel sem, da smo zgodbo letošnjega brucovanja zastavili skupaj, saj verjamem, da tako vsi dosežemo več. Na brucovanju bomo medse tudi uradno sprejeli bruce in brucke, skupaj nazdravili na rektorjev dan in novo študijsko leto. Najpomembnejše pa je to, da se bomo družili, spoznavali, zabavali in tako prepletali trajna prijateljstva. Poskrbeli smo za dober program, ki bo zadovoljil skoraj vse glasbene okuse, študentske cene pijač, animacijo, nagradne igre. Najpomembnejše pa je, da smo poskrbeli za avtobusne prevoze tja in nazaj, saj želimo, da se študentje varno pripeljejo na in z zabave.«

Gregor Gulič, predsednik ŠSUP, pa je poudaril: »Združevanje pri organizaciji dogodkov nas krepi in povezuje. Drage brucke in bruci, brucovanje v Koštaboni je največje brucovanje na Primorskem in vaše prvo. Prvega pa ne pozabiš nikoli. Čaka nas 6 ur nore zabave, upam, da ste pripravljeni.«

Brucovanje bo potekalo v šotoru v Koštaboni od 21.00 do 3.00 ure. Na brucovanju bo zmagovalni ekipi medfakultetnega tekmovanja Čista desetka podeljen prehodni pokal čista desetka. Za zabavo bodo poskrbeli skupina Kingston, skupina Tequila ter DJ EXO Beltram in DJ Gregi. Gostilna Karjola bo poskrbela za hrano. Pijača bo po študentskih cenah.

Avtobusni prevoz je organiziran od avtobusne postaje pred Generation bar & club v Kopru, kjer udeleženci prejmejo welcome drink in zapestnico Generation. Prvi vstop je brezplačen, vsak nadaljnji pa 5 evrov na osebo. Brucovanje je objavljeno tudi kot dogodek na Facebooku. Več v izvirni novici ŠOUP.