ŠOUP galerija: spletna galerija za spodbujanje kreativnosti mladih

ŠOUP galerija je nov projekt resorja za socialno in študentsko problematiko Študentske organizacije Univerze na Primorskem, ki mladim in še neuveljavljenim avtorjem ponuja spletno platformo, prek katere lahko širši javnosti predstavijo svoja umetniška dela.

ŠOUP galerija je svoja spletna »vrata« odprla 15. marca 2018. Prvi umetniki, ki so razstavili svoje izdelke, so dijaki likovne smeri Umetniške gimnazije Koper. Umetniška gimnazija z likovnim in glasbenim oddelkom deluje v okviru Gimnazije Koper že od leta 2000. Na prvi tematski razstavi ŠOUP galerije se od 15. marca do 15. aprila 2018 z 19 deli predstavljajo dela dijakov likovne smeri.

Oglejte si prvo razstavo v ŠOUP galeriji.

Z odprtjem prve razstave je bila razpisana tudi nova tema s pozivom za naslednjo razstavo. Aprilska tema je: »Refleksije v glavi, odsevi v naravi«.

Posameznik lahko prispeva do tri različna dela. Rok za oddajo del je četrtek, 5. april 2018. Otvoritev nove spletne razstave bo 15. aprila 2018.

V sklopu projekta se bo od marca do avgusta 2018 zvrstilo 6 tematskih razstav. Vsakega 15. dne v mesecu bo objavljena nova tema z javnim pozivom za pošiljanje likovnih del, izbrana dela bodo na ogled v ŠOUP galeriji.