Voda, od mita do arhitekture

V okviru KulTuristice in letošnjih Dni evropske kulturne dediščine so na Fakulteti za turistične študije - Turistici (UP FTŠ) odprli fotografsko razstavo Voda, od mita do arhitekture. Razstava, ki jo je organizirala Katedra za kulturni turizem UP FTŠ v sodelovanju z dodiplomskimi študenti smeri Kulturni turizem, tujimi študenti tega programa in študenti na izmenjavi Erasmus+, bo odprta do 27. oktobra 2017.

KulTuristica je tokrat segla vse do Ljubljane, kjer so podiplomski študenti v sredo, 26. septembra, v prostorih Turistice (Študentski kampus Ljubljana) predstavili rezultate projektnega dela na lokaciji Mesarskega mostu v Ljubljani: Urbani fragmenti in ritemanaliza. Projektno delo je vsebinsko vezano na urbani turizem, kulturni turizem in kulturno dediščino. Konceptualno izhaja iz idej Walterja Benjamina o urbanih fragmentih in koncepta ritemanalize Henrija Lefebvreja. V Študentskem kampusu bodo besedila, fotografije in posnetki opazovanja interakcij na mostu razstavljena do 27. oktobra 2017.
Urbani fragmenti in ritemanaliza

Urbani fragmenti in ritemanaliza

V petek, 29. septembra, pa so podiplomski študenti in dijakinje Gimnazije Poljane izvedli turistični performans, ki izhaja iz zgoraj omenjenega dela Urbani fragmenti in ritemanaliza.

Vabljeni k ogledu razstav na UP FTŠ in v Študentskem kampusu Ljubljana. Več slik o otvoritvi razstave na UP FTŠ in o performansu v Ljubljani v izvirni novici UP FTŠ.