V Koper prihaja Frivolus – festival uličnih umetnikov

Pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) se bo od 7. do 10. septembra v Kopru ponovno odvil Frivolus – festival uličnih umetnikov.

Celoten program je brezplačen, predstave pa se bodo zvrstile od 10. do 22. ure v starem mestnem jedru Kopra, in sicer na Titovem, Prešernovem in Carpaccievem trgu, na Čevljarski ulici, trgu ob kavarni Triglav in mestni promenadi.

Kulturno-umetniški dogodek bo obiskovalcem prikazal sodobni pristop uličnega gledališča, ki se opira na svetovne trende in sledi kombinaciji glasbe, plesa, animacij in klovnskih predstav. »Štiridnevni festival je namenjen vsem generacijam in je brezplačen, s pomočjo humorja in grotesknega repertoarja določenih predstav pa je moč pričakovati tudi določeno družbeno-kritično dimenzijo,« sporoča vodja projekta Karin Bartolič in dodaja: »Letošnja novost bo festivalsko obarvana in okrašena Čevljarska ulica, ki povezuje prizorišča festivala, kar bo mesto dodatno ovilo v tančico pravljične čarobnosti.«

Festival bo gostil več kot 30 predstav uličnih umetnikov iz Kanade, Nemčije, Avstralije, Španije, Italije in Slovenije. Prva predstava festivala v izvedbi nastopajočega iz Kanade se bo pričela v četrtek, 7. septembra, ob 19. uri na mestni promenadi, uro kasneje pa bo na Titovem trgu pričela otvoritvena predstava Stolp avstralskega uličnega umetnika Serious Clown. V primeru slabega vremena se bodo predstave odvile v Taverni.
Serious Clown. Foto: Frivolus/FB.

Serious Clown. Foto: Frivolus/FB.

Podroben opis programa je na spletnih straneh Frivolus. Informacije o dogajanju ter fotografije in videi z lanskega festivala so tudi na strani Frivolus in objavi dogodka na Facebooku. Za dodatne informacije in izjave je na voljo Karin Bartolič, sekretarka za mednarodno dejavnost ŠOUP (karin.bartolic@soup.si, 040 260 585).

Festival sofinancira Mestna občina Koper. Medijski pokrovitelj je Radio Capris. Projekt podpira Luka Koper, d. d., v okviru sklada »Živeti s pristaniščem«. Pokrovitelja sta: Komunala Izola in Avditorij Portorož. Partner dogodka je Zavod Villa Domus.

Videoutrinki z lanskega festivala:

https://youtu.be/hfjJ8JJzLDQ