Simfonic voices: Z gozdom prihajam …

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP) v sodelovanju z Glasbeno šolo Koper in Gimnazijo Koper pripravlja koncert ob 90. obletnici rojstva skladatelja Pavleta Merkùja, ki bo v četrtek, 25. 1. 2018, ob 20. uri v dvorani Glasbene šole Koper.

Simfonic voices - Z gozdom prihajam - letakNa koncertu v okviru cikla Simfonic Voices se bodo z izvedbami skladateljevih del predstavili APZ UP, Dekliški pevski zbor Glasbene šole Koper, MeMPZ Gimnazije Koper ter sopranistka Federica Lo Pinto in pianistka Nives Granić.

Pavle Merkù sodi med najvidnejše primorske skladatelje. Poleg številnih izvedb doma in v tujini se ponaša tudi s prestižnimi nagradami. Zadnjo, Prešernovo nagrado, je za svoje življenjsko delo prejel leta 2013. Poleg izjemnega instrumentalnega in vokalno-instrumentalnega opusa se je v srca zborov zapisal s svojo vokalno glasbo. Iskrive, iskrene in zanimive skladbe kar kličejo po izvedbi. Vsaka skladba ali priredba nosi v sebi izziv in zadoščenje. Pavle je bil iskalec resnice. Njegova glasba tako nastopajoče kot poslušalce prav zato vedno znova preseneča in navdihuje. (Izčrpnejši življenjepis Pavleta Merkùja je na spletnih straneh SAZU.)

Vstop je prost, vljudno vabljeni.

Glej tudi druge prispevke v UP budi, povezane z mednarodnim ciklom vokalne in instrumentalne glasbe Simfonic voices, ki ga je osnoval APZ UP.

Projekt Simfonic voices podpirajo Javni sklad za kulturne dejavnosti RS, Mestna občina Koper, Univerza na Primorskem in Študentska organizacija Univerze na Primorskem.