Na Čevljarski ulici je vrata odprl Študentski center Univerze na Primorskem

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) je na mednarodni dan študentov v Kopru otvorila Študentski center Univerze na Primorskem (ŠCUP).

Za poslovni prostor, velik 1300 kvadratnih metrov, je ŠOUP odštel 520 tisoč evrov, nekaj več kot 300 tisoč pa so dodali za obnovo. »Skrbno načrtovanje dejavnosti in stroškov nam je omogočilo, da smo lahko po dvanajstih letih obstoja pridobili svoje prostore. Dolgoročno to pomeni, da bomo lahko še v večji meri študentom in mladim omogočali kakovostne obštudijske vsebine in programe,« je zadovoljen predsednik ŠOUP Seit Demiri in dodaja, da »za potrebe študentske organizacije zadostuje 300 m2, ostale prostore smo namenili zunanjim najemnikom.«
Predsednik ŠOUP Seit Demiri in direktor ŠOUP Sebastjan Kokl. Foto: Kim Shine/Shine moments.

Predsednik ŠOUP Seit Demiri in direktor ŠOUP Sebastjan Kokl. Foto: Kim Shine/Shine moments.

Novo središče bo združevalo številne organizacije, na katere se tako ali drugače veže študentsko življenje, in sicer Univerzitetni inkubator Primorske, Karierni center, Vpisna služba Univerze na Primorskem, Agencija M servis in Adrenalinski center Tribu, prvič od ustanovitve primorske univerze bo svoj prostor dobil tudi Študentski svet Univerze na Primorskem. V njem so še točka subvencionirane študentske prehrane, prireditveni prostor in čitalnica z dostopom do interneta.
Rektor UP prof. dr. Dragan Marušič in podžupan MOK Peter Bolčič. Foto: Kim Shine/Shine moments.

Rektor UP prof. dr. Dragan Marušič in podžupan MOK Peter Bolčič. Foto: Kim Shine/Shine moments.

»Naš cilj je, da bo ŠCUP postal stičišče mladih v Kopru in okolici ter zaživel kot vzpodbuden prostor za kreiranje novih projektov, druženje in izobraževanje,« se nadeja Demiri in pove, da so vsebine centra še v nastajanju.
Akademski pevski zbor UP. Foto: Kim Shine/Shine moments.

Akademski pevski zbor UP. Foto: Kim Shine/Shine moments.

ŠOUP je skupnost študentov Univerze na Primorskem. V dvanajstih letih svojega obstoja je postala pomemben dejavnik študentskega in tudi širšega družbenega življenja na obali ter tako pomemben sogovornik z univerzo in z lokalno skupnostjo, hkrati pa tudi pomemben člen v Študentski organizaciji Slovenije. ŠOUP zastopa interese študentov Univerze na Primorskem in se zavzema za njihovo uresničevanje. S svojim delovanjem posega v različne sfere študentskega življenja: mednarodna dejavnost, izobraževanje, sociala in druge interesne dejavnosti. Na omenjenih področjih delujejo v okviru ŠOUP resorji, ki skrbijo za pestrost ponudbe obštudijskih dejavnosti.