Pozdrav bruckam in brucem Univerze na Primorskem

V ponedeljek, 1. oktobra se je pričelo novo študijsko leto. Na Univerzi na Primorskem (UP) so sprejeli 1221 bruck in brucev v 29 dodiplomskih študijskih programov na 6-ih fakultetah, 455 novih študentov pa se je vpisalo na 31 magistrskih in 14 doktorskih programov. 

Na Titovem trgu se je uradni del dogodka "Pozdrav bruckam in brucem UP" pričel s himno univerze "Samo obstati ne smeš" v izvedbi pevcev in pevk najboljšega zbora - Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem - pod taktirko zborovodje Ambroža Čopiija. Dobrodošlico mladim so izrekli prorektor izr. prof. dr. Boris Kavur, podžupan Peter Bolčič, predsednik Študentskega sveta Univerze na Primorskem Gregor Gulič in predsednik ŠOUP Jure Ciglar, začetek študijskega leta pa so družno otvorili dekani in dekanje fakultet: prof. dr. Irena Lazar, prof. dr. Matjaž Novak, prof. dr. Klavdija Kutnar, prof. dr. Mara Cotič, izr. prof. dr. Janez Mekinc in izr. prof. dr. Nejc Šarabon.

Prijetno druženje na najlepšem trgu v Kopru so popestrile institucije, društva, podjetja in lokalna skupnost, ki z UP uspešno sodelujejo. Z njimi so bili: Konfucijeva učilnica Koper Univerze na Primorskem, Dnevni center za otroke in mladostnike Koper - P e t K A, NLB, Karierni center Univerze na Primorskem, Univerzitetni Inkubator Primorske, Pizzeria Atrij, Mlinotest, KZ Agraria Koper, z.o.o., Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem, ŠOUP - Študentska organizacija Univerze na Primorskem, Klub Študentov Občine Koper, Center mladih Koper, Intesa Sanpaolo Bank, Agencija M Servis, kadrovska agencija / študentski servis, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper,  KK Sixt Primorska, Društvo prijateljev mladine Koper, Gledališče Koper Teatro Capodistria, Kulturno Izobraževalno Društvo Pina in Radio Capodistria. Medtem ko je bil medijski pokrovitelj dogodka: Radio Capris, ker Obala je zakon.